top of page

Skal vi gå i parterapi?  

Måske har i ikke rigtig lyst til at gå i terapi. Det føles måske ubehageligt for en af jer eller for jer begge at skulle dele det der er jeres private sider. Måske er det også svært at tale åbent om jeres frustrationer, skuffelser og længsler. 

Det kan være svært at tage beslutningen om at søge hjælp, selvom vi godt ved at konfliktmønsteret efterhånden foregår helt af sig selv og vi ikke kan bryde det selv, på trods af de gode intentioner. 

Men parterapi kan være det første skridt til at få talt om "jer" på en ny måde. Her kan i få hjælp og støtte der hvor i er kørt fast, og få vendt det der er svært i et rum hvor terapeuten tager ansvar for samtalerne og at skabe plads til jer begge. 

 

Det er aldrig for sent at gå i parterapi, og det kan være lettere at bryde mønsteret i tide. 

Image by Dương Hữu

Hvad vil det give os?

Målet med parterpien er at bringe jer tættere sammen, at deskalere jeres konflikter, ved at forstå den negative cyklus og efterhånden at bryde denne og erstatte med tillidsfuld kommunikation. At øge intimiteten, respekten og lade kærligheden få mere plads. At flytte de barrierer der er opstået, og skabe rum for mere nærvær, empati og forståelse indenfor rammerne af forholdet. 

Målet er at I kommer styrket ud af terapiforløbet, at det er en god investering, lige meget om det er et nyere forhold eller om i bor sammen og har børn sammen, og mange års samliv bag jer. Det kan også være et forebyggende check, inden eventuelle konflikter opstår. 

Og et parterapiforløb er altid billigere end en skilsmisse.

Det er også muligt at gå i parterapi med en anden vigtig relation end en partner, det kan fx være en søskende, en forælder eller en tæt veninde.

Kan vi tale om Sex?

Et velfungerende sexliv, er noget de fleste forbinder med et godt parforhold.

Hos mig er det helt naturligt at vi taler om sexlivet, om de udfordringer der kan være forbundet med vores mest intime stunder.

Et velfungerende kærlighedsliv afspejles i sexlivet, og et velfungerende sexliv er i følge forskning et godt anker i tilfælde af kriser i familien. At gå ind i dette felt i et trygt rum, kan være med til at skabe mere følelsesmæssigt nærvær, og tryghed i relation. Dynamikken imellem jer i parforholdet som vi arbejder med i terapien, vil sandsynligvis også afspejles i jeres intimitet og elskovsliv, og derfor taler vi gerne om det hvis i vil. 

Jeg har så længe jeg kan huske interesseret mig for dynamikken i parforhold, og været nysgerrig på hvorfor så mange oplever konflikter eller svære følelser i forholdet til sin elskede. Hvad er kærlighed og hvad sker der i relationen mellem dig og din partner? Hvad bringer jer tættere på hinanden eller hvad skaber afstand og konflikter. Hvilke faser er der typisk i et parforhold, og hvordan kan det være at nogle par kan være forelskede i hinanden hele livet? Hvad er i enige eller ueninge om?

Min nysgerrighed har ført mig af mange interessante stier, som fx Tilknytnings terapi, Somatisk terapi, Tantra, og Sexologi. Det har været givende for de mange klienter jeg har mødt på vejen, og i min egen kærlighedsrejse.

neonbrand-n2VvngfbXtU-unsplash_edited.jpg

Hvad er det der sker i vores nærmeste relationer?

Hvorfor kan det være svært?

bottom of page